Tel. 070 35 01 42 (max. €0,30/min)

Beroemde skistations in een uitgestrekt gebied!

Skivakantie L'Espace Killy

Het skigebied: L'Espace Killy

terug

Pistes

41km

88km

120km

51km

300km Totaal

Liften

Treinen 2
Cabine 4
Gondel 5
Stoeltjeslift 39
Sleeplift 28

Hoogte

3456m
1550m

Gletsjer

2

Loipe

44km

Funpark

2

In deze streek boekten

Reizigers alleen
0,3%
Jonge koppels
11,6%
Oudere koppels
18%
Gezinnen met jonge kinderen
3%
Gezinnen met oudere kinderen
7,8%
Groepen vrienden
40%
Overige groepen
19,4%

Skivakantie L'Espace Killy

L'Espace Killy is de naam van het skigebied waar de beroemde skidorpen Tignes en Val d'Isère zich bevinden. Het is een enorm gebied met een uitzonderlijk groot hoogteverschil. Gevorderden zullen onder de indruk raken van de talrijke zwarte pistes en offpiste mogelijkheden. Beginners en liefhebbers van mooie tochten komen zeker niets tekort op de lange en brede blauwe pistes. Met de sneeuwzekerheid zit het ook goed. Kortom, Espace Killy is één van de beste wintersportgebieden in Europa.

La Face de Bellevarde is een zwarte piste die begint op de bergtop (2827 m.) en een kilometer lager eindigt in Val d'Isère.  Freeriders zoeken Le Spot op; een ongeprepareerde zone nabij Tignes, ontsloten door stoeltjeslift Col des Ves.  Freestylers zullen meer aandacht hebben voor de 2 halfpipes, 1 quarterpipe, 1 boardercross en 2 funparken in dit prachtige gebied. 

In Espace Killy zijn twee gletsjers aanwezig, waardoor je 10 maanden per jaar de pisteplezier kan beleven. Lang wachten bij de lift komt zelden voor, het liftsysteem is modern en goed doordacht.  Er zijn flink wat stoeltjesliften met windscherm, kabineliften en kabeltreinen die je in één keer een flink stuk de berg op helpen.

Onder Espace Killy valt één kleiner skigebied:

Tignes
De beperkte skipas Super Tignes geeft toegang tot de 150 kilometer piste. Het gebied heeft een grote sneeuwzekerheid, mede door de aanwezigheid van de gletsjer ‘’La Grande Motte’’ op een hoogte van 3.656 meter.  Het gebied met uitstekend geprepareerde pistes biedt mogelijkheden voor iedere soort skiër en snowboarder, maakt niet uit van welk niveau. Daarom is het gebied erg geliefd bij zowel beginners als gevorderden.  De ervaren skiërs kunnen eindeloos skiën in het gletsjergebied en in ‘’Vallon de la Sache’’. Hier vindt je een piste waarmee je over 2,8 kilometer een hoogteverschil van wel 1.198 meter overbrugt.  Ook voor beginners zijn er mooie plekken om te skiën, zoals de Col du Palet.  Verder beschikt het gebied over een eigen snowpark. Dit park is niet alleen geschikt voor gevorderden en profs, maar ook beginners kunnen hier terecht voor wat actie. Voor de mensen die aan de 150 kilometer piste nog niet genoeg hebben, is er de mogelijkheid om de uitgebreide skipas te nemen. Deze geeft toegang tot nog eens 150 kilometer extra piste in het gebied Espace Killy.  In het voor- en naseizoen worden er in Tignes geen skipassen voor Espace Killy verkocht en in Tignes zijn soms alleen de pistes op de gletsjer geopend

Kaart L'Espace Killy

#!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52181 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52181 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52181 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

50 Andere accommodaties L'Espace Killy

Bekijk alle accommodaties in L'Espace Killy

In L'Espace Killy liggen 2 dorpen

Jouw reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

[TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]