Tel. 070 35 01 42 (max. €0,30/min)

Uitgebreid gebied voor jong en oud!

Skivakantie Les Portes du Soleil

Het skigebied: Les Portes du Soleil

terug

Pistes

65km

247km

298km

40km

650km Totaal

Liften

Treinen 0
Cabine 3
Gondel 10
Stoeltjeslift 81
Sleeplift 102

Hoogte

2400m
950m

Gletsjer

geen

Loipe

190km

Funpark

geen

In deze streek boekten

Reizigers alleen
0,4%
Jonge koppels
15,1%
Oudere koppels
18,3%
Gezinnen met jonge kinderen
5,5%
Gezinnen met oudere kinderen
10,1%
Groepen vrienden
32,5%
Overige groepen
18,1%

Skivakantie Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil bestaat uit circa 650 kilometer aan pistes, verspreid over Frankrijk en Zwitserland. Het gebied is dan ook één van de grootste skigebieden ter wereld. De pistes zijn vlot bereikbaar door de in totaal meer dan 200 voornamelijk sleep- en stoeltjesliften. Elk jaar weer wordt het skigebied uitgebreid met moderne en snelle stoeltjesliften en cabines. Zelfs in de drukste periodes zal je vrijwel geen wachttijden aantreffen in Les Portes du Soleil. 

Les Portes du Soleil biedt zowel voor de beginnende als voor de gevorderde skiër enorm veel mogelijkheden.  Voor beginners zijn er vele blauwe pistes, echte gevorderde skiërs en boarders kunnen onder andere hun geluk beproeven op de legendarische steile afdaling: Mur Suisse (de Zwitserse muur).  Mur Suisse is een supersteile (hellingsgraad 76%) zwarte pisteafdaling.  De langste afdaling is een rode piste van 7 kilometer en ligt in het Zwiterse deel van dit enorme gebied.

Je vindt er ook diverse routes, waarmee je op eenvoudige wijze een groot deel van het skigebied kunt leren kennen. Voor waaghalzen zijn er verschillende halfpipes en snowparks te vinden. Door de hoge ligging en het gebruik van sneeuwkannenon is Les Portes du Soleil zeer sneeuwzeker. Zo kan je het hele seizoen genieten van goed bedekte pistes!

Het skigebied Les Portes du Soleil is verdeeld in drie kleinere skigebieden:

Châtel
Het skigebied van Châtel heeft ruim 90 kilometer aan pistes.  Met de skipas voor Châtel heb je aansluiting met het Massif du Linga/Pré-la-Joux, het Massif du Super-Châtel en de Zwitserse dorpen Torgon en Morgins.  Beginners zullen aan deze skipas in de meeste gevallen zeker voldoende hebben. Wij raden meer gevorderde skiërs en boarders echter aan om de skipas uit te breiden naar het Portes du Soleil skigebied.  Je kan dan uitgebreide tochten maken en een bezoekje brengen aan het bekende Avoriaz. 

Avoriaz
Het skigebied van Avoriaz met in totaal maar liefst 150 kilometer aan uitstekende pistes, biedt mogelijkheden voor iedereen, van beginner tot gevorderde.  Voor de beginners zijn er genoeg pistes met een lagere moeilijkheidsgraad, voor de fanatiekelingen onder ons is er ‘de muur van Avoriaz’.  Deze afdaling staat bekend als één van de moeilijkste afdalingen van het skigebied.  Gevorderde skiërs wordt wel aangeraden de uitgebreide skipas van Les Portes du Soleil te nemen. Met deze pas heb je toegang tot het grote gebied. Van december tot april ben je sneeuwzeker, omdat het gebied hoog gelegen is.

Les Gets
Het skigebied van Les Gets beschikt over ruim 120 kilometer aan pistes, deze hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad.  De pistes zijn gevarieerd en geschikt voor ieder niveau, of je nu beginner bent of een ervaren skiër.  Speciaal voor de beginnende skiërs is er een ‘beginners zone’.  Daarnaast is er een Wild-West park voor de kleintjes en freestylers kunnen hun hart ophalen op de ‘Deborah Anthonioz’ boardercross helling, gewijd aan de Olympische zilveren medaille winnaar van 2010 in Vancouver. Dit gebied staat bekend door de vele kilometers die je kan glijden voordat je weer een skilift naar boven hoeft te pakken. De langste afdaling van Les Gets is zelfs 11 kilometer.  Beneden in het dorp komen veel blauwe pistes samen, dit maakt Les Gets een ideale plek voor gezinnen met kinderen.

Kaart Les Portes du Soleil

#!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52162 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52162 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52162 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

44 Andere accommodaties Les Portes du Soleil

Bekijk alle accommodaties in Les Portes du Soleil

In Les Portes du Soleil liggen 5 dorpen

Jouw reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

[TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]