Tel. 070 35 01 42 (max. €0,30/min)


Skivakantie Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Het skigebied: Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

terug

Pistes

66km

77km

55km

52km

250km Totaal

Liften

Treinen 0
Cabine 6
Gondel 9
Stoeltjeslift 23
Sleeplift 45

Hoogte

3330m
1130m

Gletsjer

1

Loipe

50km

Funpark

geen

In deze streek boekten

Reizigers alleen
0,8%
Jonge koppels
16,8%
Oudere koppels
9%
Gezinnen met jonge kinderen
4,1%
Gezinnen met oudere kinderen
11,1%
Groepen vrienden
36,1%
Overige groepen
22,1%

Skivakantie Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski wordt ook wel 'het eiland in de zon' genoemd.  Dit gebied is namelijk gezegend met gemiddeld zo'n 300 zonnige dagen per jaar en veel pistes zijn op het zuiden gelegen.  Meer dan 325 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er vrijwel altijd voldoende sneeuw ligt.  Daarbuiten zorgt de Des Rousses gletsjer altijd voor een uitstekende sneeuwzekerheid.

De ruim 250 kilometer aan pistes en 78 liften van dit skigebied bieden zelfs de meest verwende skiërs en snowboarders voldoende afwisseling.  De plaatsen Alpe d'Huez, Oz en Oisans, Auris en Oisans, Vaujany en Villard Reculas maken deel uit van dit geweldige skigebied.

Voor de geoefende skiër is er op de Pic Blanc, op een hoogte van ruim 3330 meter, "La Piste de Sarenne".  Dit is de langste afdaling van Europa en een ware belevenis.  In totaal 16 kilometer achter elkaar afdalen met een hoogteverschil van 1450 meter zal beslist iedereen aanspreken.  Buiten deze superafdaling zijn er voor beginners ook zéér goede mogelijkheden.

Speciaal voor snowboarders is er in Alpe d'Huez een half-pipe gemaakt.  Deze is te vinden op de piste Premier Tronçon.  Daarnaast zijn er voor freeriders talloze offpiste-afdalingen.  Door de sneeuwzekerheid is Alpe d'Huez ook een prima gebied voor langlaufers.  De 50 kilometer aan loipes bestaan uit 30 kilometer blauwe en 20 kilometer rode loipes.

Het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski is verbonden met het skistation Oz.  Van hieruit zorgen twee gondelliften voor de aansluiting met de overige liften en pistes van dit gebied.

Gaat je voorkeur uit naar een verblijf in een authentiek Frans bergdorp dan is Vaujany iets voor jouw.  Meerdere liften zorgen voor een directe aansluiting met dit heerlijke gebied.

Kaart Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

#!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52330 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52330 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52330 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

45 Andere accommodaties Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Bekijk alle accommodaties in Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

In Alpe d'Huez Grand Domaine Ski liggen 4 dorpen

Jouw reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

[TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]