Tel. 070 35 01 42 (max. €0,30/min)

  • Klantenservice
  • Mijn favorieten
  • nl
  • fr
Paradijs voor wintersporters!

Skivakantie Paradiski

Het skigebied: Paradiski

terug

Pistes

89km

166km

170km

0km

425km Totaal

Liften

Treinen 1
Cabine 4
Gondel 12
Stoeltjeslift 66
Sleeplift 58

Hoogte

3250m
1200m

Gletsjer

2

Loipe

153km

Funpark

geen

In deze streek boekten

Reizigers alleen
0,6%
Jonge koppels
16,4%
Oudere koppels
16,7%
Gezinnen met jonge kinderen
3,2%
Gezinnen met oudere kinderen
9,2%
Groepen vrienden
35,6%
Overige groepen
18,3%

Skivakantie Paradiski

PARADISKI
Paradiski heeft in totaal zo'n 425 kilometer uitstekende pistes. Het bestaat uit de twee kleinere gebieden Les Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne. Deze gebieden zijn met elkaar verbonden door de Vanoise Express, een kabelbaan van twee kilometer lang. Deze brengt in vier minuten maximaal 200 personen van de ene naar de andere kant. Paradiski heeft zelfs toppen boven de 3000 meter, sneeuwzekerheid is dus geen probleem.

Door de uitgestrektheid en de grote hoogteverschillen (1250-3417 m) , is Paradiski zowel aantrekkeiljk voor beginners als gevorderden.  Voor de echte durvers zijn er 2 snowparken en 2 crossbanen te vinden.  Ook langlaufers kunnen in dit prachtig gebied terecht, want er is ongeveer 130 kilometer aan loipes, verspreid over het hele skigebied.

In dit gebied vind je voor ieder wat wils. Van 'jonge' meer uitbundige bestemmingen als Les Arcs en La Plagne, tot iets rustigere, meer familiaire dorpen als Montchavin en Vallandry.


Paradiski bestaat uit twee kleinere skigebieden:

La Plagne
La Plagne is een modern gebied met veel liften, zodat je in no-time op de piste staat.  Dit prachtige gebied telt in totaal 225 kilometer aan pistes, onderverdeeld in verschillende niveau's.  De langste afdaling in dit uitgestrekt gebied is maar liefst 15 kilometer! Hoewel La Plagne ook plaats biedt aan gevorderden, is het voor de extreme skiër verstandig om de uitgebreide skipas van Paradiski te nemen, waar zich meer mogelijkheden aanbieden.

Les Arcs/Peisey-Vallandry
De dorpen Les Arcs en Peisey-Vallandry vormen samen één skigebied dat tot het grote geheel Paradiski hoort. Les Arcs/Peisey-Vallandry beschikken samen over 106 pistes en beslaan een gebied van 200 kilometer.

Hoewel het aan de kant van Les Arcs vaak  een beetje drukker is, kan je aan de kant van Peisey-Vallandry meestal nog heerlijk rustig skiën en boarden. Dit valt ook op aan de wachttijden aan de skiliften, deze vind je hier vaak helemaal niet. Voor beginnende skiërs of boarders zijn de pistes in de lager geleden delen bij Arc 1600 en 1800 prima plekken om de sport goed onder de knie te krijgen. Voor de gevorderden is de beroemde Aiguille Rouge op de gelijknamige berg  een piste die je zeker niet mag missen. Dit is misschien wel de meest uitdagende piste binnen het grote gebied Paradiski.  Omdat de meeste pistes boven de 1.800 meter liggen, is dit een sneeuwzeker gebied..

Kaart Paradiski

#!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52335 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52335 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52335 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

153 Andere accommodaties Paradiski

Bekijk alle accommodaties in Paradiski

In Paradiski liggen 7 dorpen

Jouw reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

[TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]